2017. január 28., szombat

Sorok mögött: Amiről nem beszélünk

Nibela érdekes témát vetett fel: írjunk arról, miről nem írunk.
Most épp tele a hócipőm, időnként felgyűlik a trutyi, úgyhogy lássuk, januárban mi az, amiről amúgy nem írnék, mert szerintem nem való írós blogra.
(A marketingeseket kérem, tegyék homlokukra a borogatást. :))

Első dolog a valakinek lenni témakör.
Mostanában párszor megdöbbentem, ahogy néztem az írókat, kritikusokat, irodalmi szervezőket... Nem attól lesz egy ember valaki, hogy valamit csinál, és az menő... Itt valami rohadt nagy tévedés van.
Kétféle igazi valakiság van a szememben. Az egyik az, amit én magamról is gondolok: soha nem tapodta a földet még egy ember ilyen gondolatokkal, ilyen genetikai mintázattal. Egyediek vagyunk, minden egyes ember, kivétel nélkül. Ez nem függ a népszerűségtől, sikertől, nem lehet mástól megkapni, de el sem tudja más venni. Szériatartozék az Élethez. Aki ezt megérti, átéli a mélységét, azt soha többet nem rángat múló siker. A létezés varázslat, egyszerűen nem tudtok nem egyediek és megismételhetetlenek lenni.

2017. január 1., vasárnap

Évértékelő

Meglepően alakult az idei év. Íróként zuhanórepülésbe kerültem, de egy csomó ember épp most, épp itt, épp velem akart valamit csinálni, és ebből meglepő és nagyszerű dolgok születtek. :)

Rögtön év elején ért az első nagy öröm, elkészült a Calderon angol fordítása. Örök hálám Katona Ildi kiadóvezetőnek, és Mórocz Dani fordítónak! Újszerű, bizsergető érzés volt angolul is röhögni a poénokon. :D