2013. október 3., csütörtök

...amelyben a szerző bocsánatot kér a fáktól...

A Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál majdnem kétszer hosszabb, mint az előző kötet. Remélem, sokan fogtok örülni ennek, és a fák is megbocsátják. :)


Az első könyvben minden dolog Calderon cselekedeteit vagy személyiségét támasztotta alá, vagyis Taina és Oregon admirális őrá reagált, de nem árultak el sokat a saját életükről. Most a japán kultúra több teret kap, a szamurájok gondolkozásával fűszerezve, és megismerjük Taina múltját és azt, hogy miért vigyáz rá Sezi úrnő. Oregon admirális és veteránjai pedig nemcsak jó katonák, de felforgató elemek is, és maga az admirális nem véletlenül Calderon példaképe..
Taina és Calderon kapcsolata is új szintre lép, immáron az egyenrangúak játéka lesz, némi erotikával fűszerezve.



A korábbi kötet sci-fi volt, bár láttam, a könyves oldalakon páran megsejtették, hogy az élő kardok még okozhatnak meglepetést. A mostani könyv egy könnyed űrugrással átcsúszik a space fantasy terepére. A Birodalom alapja és ereje a tibetiek tömegsírja, akik halálukkal megalapították a transzcendens feudalizmust. (Később talán kiteszem a jegyzetül használt szalvéta képét, rajta van a tömegsír és a nagy Házak elosztása, egész jópofa lett.)

Először a Scar szerkesztését végezzük új szerkesztőmmel, Ancsa T-vel, és utána jön Calderon barátunk. A regény megjelenése november vége - december eleje. Ha majd előrendelhetővé válik, kiteszem a linket, meg lesz könyvbemutató is, amire mindenkit szeretettel várok.

A kiadónál szokás, hogy olvasók ajánlókat írnak, és ez is megjelenik a könyv végén. Ha van kedvetek, írhattok pár figyelemfelkeltő gondolatot, akár ide a bejegyzés alá befűzve, akár magánban a Facebookon. Tegyetek mögé egy keresztnevet (vagy teljes nevet, írós nevet, nicket, kiskutyát) és egy életkort. Nagyon örülök minden ajánlónak, megtisztelés számomra, ha tollat ragadtok.

14 megjegyzés:

  1. Nem bírtam ki, hogy várnom kell a könyvre a megjelenésig, és mikor megjelent előttem (némi kénkőszag kíséretében) egy kecskeszakállas, öltönyös úriember, és csupán annyit kért, hogy az ujjam hegyéről vett vércseppbe mártott régimódi tollal írjak alá egy semmitmondó szerződést, és cserébe hamarabb olvashatom a Calderon folytatását, hát nem sokat haboztam. Egy óra múlva kaptam az e-mailt, hogy szükség lenne egy szerkesztőre a könyvhöz. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hidd el, jó üzlet volt. :))
      Meg szerintem jól elleszünk a következő hetekben egymás agyában élve. :)

      Törlés
    2. Én is így gondolom, másképp nem írtam volna alá. :))

      Törlés
    3. Majd megkérdezlek utána is. :P :)

      Törlés
  2. Hurrá :D, a Hullajelölt kerestetikkel az egyedüli bajom, a hossza volt. Egy nap alatt bezabáltam. Örülök, hogy most tovább fog tartani,... vagy kitudja :D De a fák miatt nem kell aggódni, szerintem önként és dalolva dobják magukat a balta alá, ha megtudják, hogy a Calderon lesz rájuk nyomva.
    Ennek örömére (mármint, hogy hosszabb lesz a könyv), írtam is egy ajánlót:



    Calderon kapitány maga mögött hagyta szuicid hajlamait, azonban aggodalomra semmi ok! Ezúttal új céljául a birodalom megmentését, egy hajónyi nő megfenyítését és Taina meghódítását tűzte ki, csak hogy minket tovább szórakoztasson.Taina miatt sem fájhat a fejünk, még jó pár oldalon át nem hagyják nyugodni, és míg ő tehetetlenül sodródik a sors hullámai között, mi csillogó szemmel faljuk a papírra vetett sorokat. On Sai egy újabb könyvvel ajándékozott meg minket, olvasókat, hogy a hasunkban az izmok újra fájdalmasan összerándulhassanak a nevetéstől. Könnyed történetvezetés, izgalmas cselekmény, páratlan humor és divattippek. Ugyanis felségáruláshoz bricsesz dukál. Atma, 21


    Egyébként kifejezetten jó ötletnek tartom, hogy a könyv végébe ilyet is beleraknak. A mai könyvárak miatt szinte már soha nem veszek könyvet helyben, maximum ha kihagyhatatlan árajánlatról van szó, és a legtöbb esetben nem elég a hátul lévő ismertető, ahhoz, hogy eldöntsem: nekem kell ez, vagy sem? Mennyivel egyszerűbb, ha még vélemények után sem kell kutakodnom, a könyv már azt is tárt karokkal kínálja :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, köszönöm szépen az ajánlót! Nagyon jó lett. :) A divattippen felröhögtem. :)

      Érdekes dolog a könyv hossza, az elsőt sokan rövidnek érezték, úgyhogy remélem, hogy ez meg nem lesz hosszú. Írás közben nem éreztem annak, csak amikor most a karakterszámra nézek. Ez azért vicces, mert a Scar is ilyen vastag, de ott meg kemény munka volt, hogy "csak" ennyi legyen, kihúztam belőle egy csomó jelenetet, olyan komplex a világ.

      Örülök, hogy a könyv végén lévő vélemények tetszenek. Tényleg jó kézbe venni, ha benne van más öröme is.



      Törlés
  3. Gördülékeny, ütős, lelkedbe mar, és egy biztos, ha belegabalyodtál a könyv érdekes történetébe, egyhamar nem szabadulsz! On Sai olyan kifinomultsággal és kidolgozottsággal tárja elénk a történetet, ahogy más sosem tudná..., és ettől válik igazán, de igazán értékessé, MERT HORDOZZA az "EGYEDISÉG" értékét! Valósággal letaglóztam a részletek olvasása közben, és néhány pikáns, igen nevettető jelenet által arcomba tolult a vér, és ebből kifolyólag ért a boldogság: EZ A KÖNYV LEKÖT! Érdekes, tele s tele van jobbnál jobb fordulatokkal, és ami még kiemelkedő és frappáns, hogy a szerző merít a való életből, és ezáltal a sorok között felfedezhetjük önmagunk is! Az érzelmi töltet sem hiányzik belőle, mégis van egy erős kisugárzottsága a regénynek és maga a történetnek! Engedd, hogy elraboljon és magába szippantson Calderon élete...! Mindenkinek örömtelien tudom ajánlani!!! (Benett, benettvilaga.blogspot.hu)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Közben elkalandoztam a Monodoconra, de már itt vagyok. :) Köszönöm az ajánlót!
      A korrektor tuti kicsit belenyúl, a nagy betűket nem szeretik, de sebaj, a lényeg megmarad. Örülök, hogy élvezted a felkerült részleteket! :)

      Törlés
  4. Egy kicsit megkésve, egy kicsit hosszúra nyúlva(ha a fene megesz se tudom rövidebbre fogni) de itt van az ajánlóm. :)

    A Wellston dokkban pihen. Megjavítják annak ellenére, hogy valószínűleg olcsóbb lenne szétbontani. De vajon a volt kapitánya megjavítható-e? Képes lesz-e újonnan támadt életkedve (ami, valljuk be, a szuicid cselekmények után szép fejlődés) megmaradni úgy, hogy Tainát elszakították tőle? Taina, aki Calderonért hajlandó lenne szembeszegülni még nagyhatalmú családja akaratával is, vajon ki bír szabadulni saját zárt civilizációjuk fogságából úgy lelki, mint fizikai síkon, hogy újra egyesülve Calderonnal valami nagy dolgot kövessenek el ismét? Oregon admirális jól érzi, hogy ez a két fiatal öreg tábornokokat túlszárnyalva bármire képes, ha együtt vannak? Vajon az admirális, akit Calderon közrendű származása ellenére mélységesen tisztel és becsül, képes lesz a politikai intrikák és aljas manipulációk között megvédeni az embereit, majd az előzmények alapján egy újabb hősies tettel végleg a császári figyelem középpontjába kerülni, amit úgy kíván, mint egy púpot a hátára? Bennem ezek a kérdések merültek fel az első rész és az előzetesek alapján, amikre remélem választ kapok ebben a csodálatos világban, ahol vígan megfér egymás mellett az űrcirkálók lézertüze, a lovag és középkort idéző társadalmi rend, a finoman bontakozó szerelmi szál és a mesterien adagolt rejtői humor. On Sai újfajta scifit alkotott. Ezek a könyvek egyaránt utat találhatnak maguknak a megszokottól eltérőt befogadni képes scifi fanok között (a fizikai környezet miatt) ugyanúgy, mint lovagregények kedvelői között (társadalmi rend) és szerelmi álmokat dédelgető tini lányok között is (szerelmi szál). Eddig olyan mesteri egyensúlyban van történet minden pillére, hogy bátran ajánlom mindenki figyelmébe, mert ha nem tartozik az e sorokat olvasó egyik felsorolt táborba sem, akkor is imádni fogja ezeket a történeteket a környezet ellenére valóságszagú események és a mesterien adagolt humor miatt. A magam részéről biztos vagyok abban, hogy senki sem fog benne csalódni, aki megveszi.(K. Tibor (alias: Twilight-Addenda), 37)

    Nyugodtan vágjatok belőle, csak az értelme ne forduljon ki...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, ez aztán ajánló! :) Köszönöm szépen, kedves Addenda! Szerintem a kiadóban picit meghúzzák, de mindenképp benne marad a lényeg, hogy élvezted a részleteket. :) Remélem, a könyv is beváltja majd a hozzá fűzött reményeket. :)

      Törlés
    2. Szívesen!

      Kimaradt egy névelő a szövegből: ~mint A lovagregények~

      Törlés
    3. Azt majd összekanalazzák a korrektorok. :)

      onsai

      Törlés
  5. Én egy kicsit idősebb generáció vagyok, idén leszek 50, de nagyon élveztem a Calderon 1-et. A humora,az embersége, maga a történet,mind nagyon-nagyon jó volt. Ahogy kitaláltad a kard hatalmát,a hozzá kapcsolódó mellékszálakkal. Tényleg egytelen "hibája" a rövidsége volt, hogy nem tudtunk meg többet Oregonról és Taináról. Nem is tudom miért csak most találkoztam a 2. résszel, de már a felénél tartok, utána jöhet a Scar. Csak hogy ne tűnjön úgy,hogy csak dicsérlek, néha hiányolok egy-egy névelőt , de a hosszúsággal meg vagyok elégedve. További sok-sok könyvet kérnék tőled ! Üdv Ottika

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm, hogy megírtad, és annak is, hogy tetszett. :) Igen, én is hiányoltam egy-egy szóközt, vesszőt stb belőle, de majd a következőbe duplán teszek. :) Na jó, csak vicceltem. Oregon a második részben sokkal többet szerepel, és a természete is jobban előjön. Én legalábbis kedvelem azt, ahogy a világot látja.
    Ha van időd, majd írd meg, hogy a Scar hogy tetszett, kíváncsi lennék rá. Az kissé komolyabb könyv, mint a Calderonok, bár szintén űropera.

    VálaszTörlés